Icoane pictate la comandă !
Tămâie DIRECT de la PRODUCĂTOR !!!



Viitoarea Staţiune Climaterică ANINA.
Site-ul oficial al oraşului montan ANINA - Jud. Caraş-Severin.


CĂLĂTORIŢI la ANINA !!!
Site-ul RECL ANINA - Jud. Caraş-Severin.


TURISM IN ANINA !!!
TURISM IN ANINA !!! Pagina lui Matei D. Schinteie


BANATERRA -Enciclopedia Banatului !!!
TURISM in BANAT !!!


TURISM IN COVASNA !!!
TURISM IN COVASNA !!!


HOSTING PROFESIONAL PENTRU TINE !
Hosting, Domenii, etc.




Cărţi cu teme ortodoxe sau scrise de către ortodocşi - direct de la sursă
Cărţi Ortdoxe direct de la autori şi de la Edituri


PROMOVARE pentru cele bune.
Ştiri Ortodoxe de pe toate meridianele

INFO + Articole din presă
INFO + Articole din presă




Dacă vă abonaţi la ştirile noastre,... ocazional vă trimitem un e-mail cu noutăţi de pe acest site.

Scrieţi la: matei.schinteie@gmail.com cu titlul ABONAMENT.



Mai jos în pagină găsiţi poze şi texte depre
"AURORA BANATULUI": ANINA !!!

şi

"Staţiunea celor 1000 de izvoare": COVASNA !!!

Aceste locuri merită văzute măcar o dată-n viaţă !

VIZIONARE PLĂCUTĂ !!!



* TABLOURI ORTODOXE *

SIMULTAN :



- Pictura în ulei necesită un timp mai îndelungat de execuţie. În poza de mai sus este doamna MARIA CORNELIA SCHINTEIE lucrând simultan la patru şevalete.

TABLOU IERARH:



- Dacă doriţi să faceţi o mare bucurie unui ierarh, duhovnic, preot paroh sau unui om cu viaţă sfăntă ... comandaţi la soţii SCHINTEIE un tablou în ulei pe care apoi puteţi să-l faceţi cadou. Poate fi dăruit ca o surpriză plăcută pentru cel ce îl primeşte.



- Î.P.S. Dometian Mitropolitul de la VIDIN - BULGARIA alături de prietenul său român Marin-Viorel Dică inimosul patron al firmei PASAJ din CRAIOVA.



- Etapele de pictură în ulei pe pânză sunt multe şi anevoioase deoarece trebuie sa-ţi "iasă" culorile şi să aştepţi cuminte să se usuce toate straturile de culoare. Pictori au răbdare, dar unii clienţi... nu prea.



- Pictura în ulei realizată de soţii SCHINTEIE a fost o surpriză plăcută pentru înaltul ierarh. Tabloul a fost asezat la loc de cinste intr-o manastire din Bulgaria.



- Scrisul pe aceste lucrări şi în general în iconografie nu este un simplu scris ... el nu se scrie ci se pictează. În poza de mai sus este Matei Schinteie străduindu-se să iasă scrisul cît mai bine.



- Această pictură în ulei pe pânză "DEISIS" se găseşte în casa unui vrednic preot ortodox român. Ea înobilează locuinţa şi aduce o binecuvîntare în plus celor care deţin o asemenea lucrare sfîntă.
Se poate observa câtă atenţie au dat proprietarii acestei picturi, încadrând-o foarte frumos în perete cu spoturi luminoase. Florile aranjate de doamna preoteasă arată cât de delicat este sufletul acestor slujitori ai Domnului.
Şi dv-stră puteţi avea o asemenea lucrare . . .

Comenzile se pot face online la < matei.schinteie@gmail.com > şi telefonic la: 0267.341773 sau 0744.148197.



Copyright © 2000-2014 matei schinteie.RO - TablouriOrtodoxe.ro ! . All rights reserved . Toate drepturile rezervate .




STIMAŢI VIZITATORI !
Pentru o perioadă nedeterminată această pagină va promova Zona Turistică "AURORA BANATULUI" şi

viitoarea Staţiune Climaterică ANINA.

( Iniţiativa transformării oraşului Anina din centru miner în Staţiune Climaterică cu regim permanet a fost lansată oficial în data de 27.iulie 2013 - de Sf. Mc.Pantelimon - de către Matei Schinteie.)

În această zonă veţi putea vedea lucruri deosebit de frumoase şi interesante şi chiar unele unicate pe plan naţional, european sau mondial.

Aceste locuri merită văzute măcar o dată-n viaţă !

Vă dorim vizionare plăcută !



 EXPO INEDITĂ LA COVASNA !!!.

AURORA BANATULUI din Munţii Aninei.

NICOLAE ŞUŞARA din Anina expune fotografii inedite în Staţiunea Covasna.

- Aţi ştiut că cea mai impresionantă cascadă din lume se află în ţara noastră ? Cascada se numeşte Bigăr şi se află în Banat lângă oraşul montan Anina, exact pe unde trece Paralela 45.
- Aţi ştiut că cei mai mari copaci din lume SEQUOIA GIGANTEA s-au aclimatizat şi în Romînia chiar în munţii Aninei ?
- Aţi ştiut că Lacul Buhui unul din cele mai frumose lacuri din Europa este primul lac artificial din România şi se găseşte la numai 5 kilometri de Anina ?
- Ştiaţi că la Anina se poate face turism şi alpinism subteran în Grota Buhui ?
- Aţi aflat că într-o peşteră din Munţii Aninei , aprope de oraşul cu acelaşi nume au fost descoperite osemintele celebrului „Ion din Anina” care este capul celei mai vechi familii de oameni din Europa ?
La expozitia de fotografii ale domnului Nicolae Suşara veţi putea vedea toate aceste minunăţii şi multe alte poze de o frumuseţe coplesitoare, adevărate pasteluri şi acuarele surprinse de autor de-a lungul a 6 ani.
Vernisajul a avut loc Sâmbată 10 august 2013 la ora 11,00 la Casa Oraşenească de Cultură Covasna.

Prezentarea a fost susţinută de Matei Schinteie - organizator.

Veniţi să vedeţi cum pictează Dumnezeu natura !

Expoziţia de fotografii „AURORA BANATULUI din Munţii Aninei”:

„Veniţi să vedeţi cum pictează Dumnezeu natura !”

Acum puteti vedea relatarile din presa covasneană si fotografii de la vernisaj :

EXPOZIŢIA FOTO NICOLAE ŞUŞARA ÎN COVASNA !!!

INFO: Câteva POZE puteţi vedea pe site :
(click pe poza de mai jos)

 EXPO INEDITĂ LA COVASNA !!! - VERNISAJ.


Imagini Sala de Expoziţii - Covasna.

https://www.mesageruldecovasna.ro/stirea-zilei/expozitia-de-fotografii-aurora-banatului-din-muntii-aninei-veniti-sa-vedeti-cum-picteaza-dumnezeu-natura/

POZE AICI :

Expozitie foto în Covasna: Anina frumusețea împrejurimilor (Banat).
Fotókiállítás Kovásznán: Anina környék szépségei (Bánság).

VERNISAJ ÎN STAŢIUNEA COVASNA !!!

INFO: Câteva POZE puteţi vedea pe site :
(click pe poza de mai jos)

 EXPO INEDITĂ LA COVASNA !!! - VERNISAJ.


Matei SCHINTEIE - Organizator.

https://www.pluszportal.ro/v3/rendezvenyek/item/510-fotokiallitas-kovasznan-anina-kornyek-szepsegei-bansag.html



CEL MAI FRUMOS ORAŞ DIN ROMÂNIA - ANINA !!!

INFO: Vedeţi TOP-ul !!! Votul tău contează !
(click pe poza de mai jos)

CEL MAI FRUMOS ORAŞ DIN ROMÂNIA !!!.





- Aflându-se în zona turistică "AURORA BANATULUI" oraşul ANINA oferă posibilitatea deosebită de a fi centrul turistic principal de unde se poate pleca în expediţii interesante în locaţii de excepţie, unele din acestea fiind unice in Europa şi în lume.



- "CEA MAI IMPRESIONANTĂ CASCADĂ DIN LUME !!! În munţii Aninei puteţi vedea lucruri cu totul deosebite. Site-ul "The World Geography" a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraș-Severin/ROMÂNIA.



- La CASCADA BIGĂR. Nu este facil să faci o poză cu această minunată cascadă, deoarece trebuie să cobori pe o potecă abruptă unde riscul de a cădea este foarte mare. Totuşi ... puţini sunt cei care nu coboară pentru a se fotografia aici. Primarul din oraşul Bozovici a promis că va amenaja locul, căci am văzut foarte mulţi turişti din ţară şi străinătate care au venit special să vadă cascada. Vă recomand să NU coborâţi să fotografiaţi, deoarece puteţi cădea... în schimb vă recomand să mergeţi la Izvorul Bigăr, care este foarte aproape ( 3 minute de mers ), unde veţi găsi pe traseu încă o cascadă foarte frumoasă. Nu pun poze cu ea şi cu izvorul...ca să vă bucuraţi atunci când o să vedeţi pe viu toate acestea...



- CASCADA BIGĂR. Izbucul Bigăr este un izvor puternic (de unde termenul izbuc), alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei. După circa 200m, apa izvorului (bogată în calcar) se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poată numele de Cascada Bigăr. În poză vedeţi cascada Bigăr când debitul de apă este mare.



- ANINA - Centru. !!! - Declarat oraş în 1952, Anina are în prezent aproximativ 10.500 de locuitori şi o localitate în subordine administrativă (Steierdorf). Anina este unul dintre puţinele oraşe din România a cărei istorie este cunoscută integral datorită faptului că este o aşezare relativ tânară. A fost întemeiată la 24 iunie 1773 când aici s-au stabilit familii de colonişti austrieci (din Styria, Austria). ANINA a fost asemuită de marele actor FLORIN PIERSIC ca un oraş de munte din Elveţia. Acesta este construit în trepte. Întradevăr acesta are o frumuseţe aparte, unică datorită aşezării sale "în mijlocul pădurii". În fotografie puteţi vedea zona centrală - în mijloc tronând frumoasa şi maiestoasa biserică romano-catolică. Oamenii care au costruit localitatea ANINA întotdeauna au pus în centru vieţii lor pe Dumnezeu şi Casa Lui : Biserica. Mai jos în poză - unde este autocarul - vedeţi impozanta Casa de Cultură care întodeauna a urmat Biserica. Dacă suntem atenţi, observăm că însuşi cuvântul "cultură" provine etimologic de la cuvântul "cult" (religios). Să luăm aminte !



- "PENSIUNE TURISTICĂ !!! - DA ! ANINA are un foarte mare potenţial turistic, se ştie aceasta, de aceea, orice casă poate fi transformată într-o cochetă pensiune turistică. În ANINA cererea de cazare este mai mare decât oferta aşa încât investiţia dv-stră va putea fi amortizată în viitor. Foto: Vedere din faţa Staţiei de benzină... Casele din zona centrală a oraşului au o poziţie privilegiată, aproape de pădure şi de traseele turistice, fiind aproape de toate sedile instituţilor locale şi au o privelişte de ansamblu deosebită.

VENIŢI ŞI VEŢI VEDEA !.



- Cartierul Breiner, este un loc unde va puteţi plimba în Parc.



- BISERICA ORTODOXĂ ANINA ... vă aşteaptă în fiecare Duminică şi în toate sărbatorile la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.



- Vedere înspre Breiner. În fundal ( clădirea de sub "Dealul Crucii" ) este SALA DE SPORT a oraşului ANINA.



- Acest loc de joacă pentru copii se află în centrul oraşului...



- În centrul oraşului se află un monumet dedicat minerilor care au muncit şi sau jertfit aici. În spate se vede cladirea Romtelecom.



- CASA DE CULTURA ANINA, recent renovată şi dotată după standardele europene. Are o sală mare de spectacole. Construită în anul 1920, aparţine Patrimoniului Cultural Naţional.



- FARMACIA se află FOARTE APROAPE ... de centru. În poză se vede şi clădirea POLICLINICII ANINA.



- LICEUL "MATHIAS HAMMER" unde mai multe personalităţi marcante au absolvit de-a lungul anilor. Printre ele îl amintim aici pe domnul Prof. Doctor PAVEL CHIRILĂ ctitorul Mânăstirii NERA din Caraş-Severin şi CRISTIANA din Bucureşti. Acum are proiectul CLINICA NERA, un proiect unic în România. CLINICA NERA este Prima Clinica de recuperare oncologica din Romania. Pe stradă cu liceul se mai află şi Spitalul Orăşenesc, Căminul de Bătrâni, Biserica Catolică, Şcoala GENERALĂ CU CLASELE V.- VII. şi Sala de Sport ANINA.



- Lacul BUHUI. Un loc mirific la numai 5 kilometri de ANINA. Lacul are o suprafaţă de 9,8 hectare, este primul lac artificial din România. El a fost amenajat în anul 1904 pentru alimentarea cu apă a Aninei prin bararea unor galerii din PEŞTERA BUHUI.



- Hotelul MĂRGHITAŞ este situat la la 4 km de oraşul Anina, în inima munţilor, pe malul Lacului Marghitaş. Dacă se vine dinspre Reşiţa, la câteva sute de metri după intrarea în oraş, există un indicator "Marghitaş" spre stânga… Statiunea MĂRGHITAŞ a fost construită în 1970, iar în perioada de glorie a oraşului, în statiunea Mărghitaş, de lângă Anina, nu aveai loc să arunci un ac, darămite să găsesti un loc de cazare. Hidrobiciclete, bărci, terenuri de sport şi grătare cu mici, acestea erau distracţiile turiştilor veniţi din judetele Timiş, Arad sau Mehedinţi.



- Lacul MĂRGHITAŞ. Un loc cu totul special. Lacul Mărghitaş este situat pe cursul pârâul Buhui, în aval de Lacul Buhui, la 545 m altudine. Lacul este lung de 400 m, lat de 100 m, adânc de maxim 6 m, un volum de apă de 200 mii m³ şi o suprafaţă de 4 ha. Lacul Mărghitaş oferă un peisaj impresionant ce a lăsat amintiri deosebite tuturor turiștilor care au trecut pe aici ...



CABANA MAIAL şi Motelul DIANA ( 730 m altitudine ) se află la 1 km depărtare de Anina, în poiana cu acelaşi nume. Ambele au o capacitate de 32 de locuri (camere cu 1-2 paturi), bar, restaurant. Aici se ţineau marile sărbători ale oraşului ANINA ( 1 Mai şi 23 August ). Dacă mergeţi la Lacul Buhui de la Oraviţa prin cartierul Steirdorf treceţi obligatoriu prin poiana MAIAL unde veţi întîlni un frumos cerb cu numele ..."MAIAL".



"LINIA FERATĂ ANINA-ORAVIŢA" - „Cea mai veche şi interesantă linie de cale ferată din România şi din sud-estul Europei se află în Banat, între oraşele Oraviţa şi Anina (1856-1863 ) . Construită într-o regiune montană, linia este în întregul ei un monument arhitectonic de primă mână. Înconjurată de peisaje de o rară frumuseţe, ea stă ca o mărturie a intervenţiei pozitive a omului, înarmat cu cele mai moderne mijloace ale timpului, asupra naturii! - ( Mircea Rusnac )



"GARA ANINA" - Monument istoric. Calea ferată Oraviţa-Anina este unicat în ţara noastră precum şi în sud-estul Europei, este monument istoric încadrat în grupa valorică "A".



- Traseul este supranumit "Semeringul Bănaţean" datorită asemănării dintre acesta şi calea ferată "Semering" din Austria, construită între anii 1845-1854. Se poate face o paralelă atât privind însuşirile tehnice între aceste două linii ferate cât şi între peisajul montanistic pe care îl străbat.



"ANINA - ORAVIŢA" - Linia ferată Semering din Austria are o lungime totală de 40 Km (între Glognitz-Mürzuschlag) pe o diferentă de nivel de 388 m; la noi la ANINA este o diferenţă de nivel de 340 m pe o lungime de 34 km. Acolo au fost construite 15 tunele, iar aici în România 14 tunele. .



"ANINA - ORAVIŢA" - Locomotiva cu aburi pe viaductul Schlucht. - Marea artă a construcţiei aceste căi ferate constă în faptul că are o înclinare de 20 % faţă de celelalte căi ferate care au avut o înclinare cu diferenţa de nivel de 14%. De asemenea raza curbelor la această linie este de 114 m faţă de celelalte căi care au o rază de 150 m. Din aceste motive au fost nevoie de locomotive şi vagoane speciale. Trecerea peste văi adânci are o lungime totală de 843 m, iar tunelele măsoară o lungime totala de 2084 m. A fost nevoie să se faca străpungeri şi tăieturi în deal pe o distanţă de 21 km şi numai pe aproximativ 10 km trenul are o linie ferată normală. . Linia ferată Oraviţa - Anina are o lungime de 34 km, iar constructia a costat în total 5.000.000 de guldeni. Au fost construite în total 10 viaducte cu o lungime totala de 843 m, tuneluri într-o lungime totală de 2.084 m si strapungeri de dealuri pe o lungime totala de 21.171 m. Trecerea peste văi se împarte între urmatoarele puncte: Oraviţa şi Maidan 6 treceri - dintre care viaductul cel mai lung este asa numitul viaduct Racoviţa de 115 m şi 26,5 m înălţime; Maidan şi Lişava au un viaduct, între Lişava şi Gârlişte (Caraşova) sunt două viaducte dintre care ultimul este cel de la Jitin - acesta fiind o adevarată operă de artă.

( Info de pe: https://www.oravita-anina.home.ro/ ).



"PENSIUNEA ERIKA" - Pensiunea este situată la la 4 km de oraşul Anina, în inima munţilor, pe malul Lacului Marghitaş. Dacă se vine dinspre Reşiţa, la câteva sute de metri după intrarea în oraş, există un indicator "Marghitaş" spre stânga…



"HOTEL STEIER" - Hotelul este situat în oraşul Anina în cartierul Steierdorf la şoseaua principală, aproape de ieşirea spre Oraviţa, Bozovici şi Herculane. Şoseaua principală este asfaltată în tot oraşul ANINA fiind un drum de legătură foarte solicitat de către cei ce vor să traverseze judeţul Caraş - Severin.



"LACUL MINIŞ" - Lacul de acumulare de la Valea Minişului (numit şi Cerbu sau Gura Golâmbului) este un alt obiectiv turistic la circa 10 km de ANINA, accesul usor si amplasarea sa in Cheile Minisului fiind o provocare continua pentru cei care vor sa se relaxeze, sa se racoreasca sau sa pescuiasca. Loc de amplasare corturi. In imediata vecinatate a lacului se afla Cabana Cerbu, functionala si ea, renovata si deschisa permanent. Tot aici se afla si Tabara pentru copii, formata dintr-un parc natural, casute de vacanta si o impunatoare cladire.



"GURA GOLUMBULUI - LACUL MINIŞ" - CABANA.



"BISERICA CATOLICĂ din cartierul Steierdorf". În primavara anului 1872, sub supravegherea preotului paroh Josef Moser, începe construcţia noii biserici romano – catolice din Steierdorf, de către arhitectul oraviţean Johannes Biebel. Localitatea Steierdorf a fost fondată în anul 1773.



"Sărbătoare la Steier - KIRWEIT". În cartierul Steierdorf, colonia de austrieci din care a crescut oraşul Anina, au mai ramas doar vreo 600 de şvabi. Străzile localităţii arată ca-n amintirile bătrinilor doar când saşii plecaţi în Occident se întorc şi petrec de Kerwei – hramul bisericii. Spre sfirsitul secolului XVIII, câteva familii de taietori de lemne – 34, potrivit monografiei oraşului Anina – din provincia Steiermark din Austria de Sus au fost aşezate de autorităţile austriece în Munţii Aninei, din Caraş-Severin. Colonia formată de austrieci a fost botezată Steierdorf – adică „satul celor din Steier”, iar de la ea a pornit să crească oraşul Anina de mai târziu.



Oraşul ANINA este ocrotit de Dumnezeu !. - Cum intaţi in ANINA dinspre Municipiul Reşiţa vă întâmpină o bijuterie duhovnicească : a treia Biserică Ortodoxă din localitate. În 18.09.2011 la ora 9,00 a avut loc sfinţirea Bisericii cu Hramul „Naşterea Maicii Domnului” din ANINA cartierul CELNIC. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului împreună cu un sobor de preoţi. Amplasată întru-n cadru natural deosebit, biserica înobilează acest loc binecuvântat de Dumnezeu, loc unde vieţuiesc aninenii dreptcredincioşi... Construcţia bisericii a început în anul 2010 la iniţiativa Preotului ALIN REMUS MUNTEAN din ANINA. Alături de acesta a fost în tot acest timp doamna preoteasă MIRELA MUNTEAN şi toţi credincioşii şi consilierii bisericii „Sfinţii Împ. Constantin şi Elena” din ANINA.



"Biserica Ortodoxă Sfânta TREIME din STEIERDORF" - de la "6 Banat". Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a târnosit biserica din parohia Steierdorf, alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, duminica, 1 noiembrie 2009. Parohia ortodoxă Steierdorf este ctitorită şi păstorită de preotul Gheorghe Şuveţ fiu al oraşului ANINA.



"PEŞTERA BUHUI" - Monument al naturii. Peştera Buhui este una din cele mai mari peşteri bănaţene şi din ţară. Ea are şi o importanţă ştiinţifică datorită problemelor de hidrologie carstică şi de biospeologie. De aceea a fost propusă în anul 1969 ca rezervaţie speologică. Lungimea totala : 3 217 m. Galeria principală măsoară 2100 m şi e parcursă în întregime de pârâul Buhui. Peştera s-a format prin pierderea apei acestui pârau prin ponoarele de pe albia sa.



"GROTA BUHUI" şi "ION DIN ANINA". - Turism şi alpinism subteran la ANINA. Printre numeroasele forme carstice care se află în Munţii Aninei un loc important îl ocupă peşterile. În munţii Aninei şi Banat sunt 16 peşteri care prezintă importanţă turistică. "Pestera cu Oase" – Anina. Aici au fost descoperite, în 2002, cele mai vechi rămaşite din Europa ale omului modern. Un craniu de copil botezat Vasile şi osul temporal al unei femei numită Maria, vechi de mii şi mii de ani, formează, alături de Ion, cea mai veche familie de pe Pământ. De aici este renumitul "ION din ANINA".



"SEQUOIA GIGANTEA !!!". - Fotografia nu este din Statele Unite ale Americii,... ci din Munţii Aninei. Domnul NICOLAE ŞUŞARA" cabanier la Cabana Buhui de la celebrul lac cu acelaşi nume ne-a facut bucuria să ne prezinte acest frumos exemplar aclimatizat aici la noi în BANAT.



"CENTRU DE AFACERI". Deşi mic, Centru de Afaceri din ANINA are potenţial mare. Acesta aşteaptă oameni de afaceri cinstiţi şi buni creştini dreptmăritori. Locul e sfânt şi sfinţit de sfintele liturghi dumnezeieşti săvârşite de preoţii noştrii ! Oraşul este binecuvântat şi cu oameni minunaţi.



"SALA DE SPORT". - Aici se face performanţă !!!. Oraşul Anina a găzduit Open-ul Internaţional de Karate “ Stelele Aninei” - Din echipa României au facut parte şi patru componenţi ai C.S. Sport Star Anina. Performaţă deosebită fac şi fetele de la Echipa de handbal feminin a Liceului Mathias Hammer Anina - CAMPIOANA JUDEŢULUI CARAŞ-SEVERIN !



"DEALUL CRUCII" - Loc reprezentativ pentru ANINA. Crucea de aici a fost ridicată de etnicii austrieci şi germani care au emigrat în România pentru o viaţă mai bună. Acum etnicii români au emigrat în Austria şi Germania pentru acelaşi lucru... Nu cred că există copil din oraş care să nu fi mers măcar o dată-n viaţă "la cruce"... Traseul este foarte greu de făcut de pe strada Bucegi şi mai "lin" dacă urci de "la seră" - acum de fap este "de la sala de sport". Bucuria urcuşului nu se compară cu nimic, mai ales când ajungi la cruce la picioarele Mântuitorului răstignit de unde acesta îmbrăţişează toată Anina cu braţele deschise... Panorama de aici îţi taie respiraţia...cum se mai spune.



"PANORAMA de la CRUCE" - vedere a zonei de mijloc a oraşului. Nu prea poţi spune multe când te afli aici. Tăcerea guvernează locul... şi meditaţia. În vale oraşul este aşezat ca într-o pâlnie şi se poate vedea Cartierul Breiner, fosta Fabrică e Cherestea, cartierul Elfabric, şi vis a vis pe vârful din faţă se afla Releul. Dacă întorci privirea spre stânga o să vedeţi - atunci când veţi veni- blocurile de la Oraşul Nou şi Muntele Semenic... Interesant nu ?



"CRUCEA Lui IISUS de la ANINA" - Fotografie pe fond albastru ceruleum. Locul fiind foarte îngust - ne aflăm pe un vârf de munte stâncos - la peste 770 m altitudine, nu prea ai cum să faci poze obişnuite, aşa că ineditul de pândeşte la tot pasul. Aici te poţi ruga în linişte şi simţi apropierea de Dumnezeu şi de Împărăţia Lui. Felicit pe domnul Primar GHERGHE ROMÂNU, pe domnul viceprimar DORINEL UNGUREANU cât şi Consiliul Local Anina pentru reuşita faptului că a iluminat acest simbol al oraşului ANINA.



"La picioarele Lui IISUS HRISTOS" - împreună cu un viteaz nepoţel. Mai jos aveţi două hărţi - ca să nu vă rătăciţi. Sunteţi bineveniţi la ANINA ca să vă umpleţi sufletul de bucuria întâlnirii cu Natura şi cu Dumnezeu. Aici veţi avea parte de o terapie antistres şi vă veţi umple plămânii de aer curat.

VENIŢI ŞI VEŢI VEDEA !



- ANINA - Detaliu Hartă Caraş-Severin.



- ANINA -AURORA BANATULUI Jud. Caraş-Severin / ROMÂNIA.



Această pagină promovează şi staţiunea balneoclimaterică COVASNA.
COVASNA denumită şi "STAŢIUNEA INIMII" sau "COVASNA: IZVOR DE SĂNĂTATE" vă aşteaptă pentru RELAXARE şi VINDECARE. Aflată în centru ROMÂNIEI, poate fi accesată uşor din orice colţ al ţării şi se poate ajunge în orice colţ al ţării aproximativ în acelaşi timp. O vacanţă aici vă asigură o viaţă confortabilă între oameni civilizaţi şi într-un mediu cu o climă deosebită cu un regim de cruţare, climă foarte bogată în ioni negativi ( cu efecte pozitive pentru sănătate ). COVASNA, poate devenii DESTINAŢIA dv-stră PREFERATĂ, dar şi a copiilor şi nepoţilor dv-stră .



INVITAŢIE la vernisajul EXPOZIŢIEI de FOTOGRAFIE :
„ PEISAJE Alb-Negru”


Joi 06.martie 2013 la ora 17,00 expune la Casa de Cultură a oraşului Covasna artistul fotograf Mikola Zoltán.

Expoziţia este compusă din fotografii realizate în proximitatea oraşului staţiune Covasna şi din localităţile limitrofe. Acestea sunt transpuse în alb negru ceea ce le conferă un aer de autenticitate, tradiţie dar şi de perenitate. Panoramele lui Mikola Zoltán sunt atât de frumoase, atât de bine realiazate încât nu-ţi mai vine să-ţi iei ochii de pe ele. Imaginile surprinse prin ochii acestui artist, deşi sunt alb negru, prin fineţea prelucrărilor şi prin impactul cu tema lucrării, privitorul intuieşte fără să vrea culorile.

Prezentarea va fi făcută de domnii Gazda József şi Matei Schinteie.

C.V.

Mikola Zoltán (Covasna).

- 2008-2009: a participat în cadrul Asociaţiei pentru Copii şi Tineret "INFINITY" cu o echipă de circa 10 persoane, reprezentând oraşul Covasna la un Concurs Naţional pe internet (în total peste 30 de echipe participante) în mare parte axat pe eseuri fotografice.

- 2010: Participări la trei ediţii ale unui concurs fotografic la nivel judeţean al Asociaţiei "Zöld Nap" unde obţine o menţiune şi un loc trei.

- 2011: 2 cursuri de fotografie la Braşov cu participare la o expoziţie la Reduta Braşov.

- din 2012: Fotoreporter pentru oraşul Covasna la portalul web PluszPortal.ro.

- 2011 şi 2014: Expoziţii foto personale în Covasna.

CEL MAI FRUMOS ORAŞ DIN ROMÂNIA - Staţiunea COVASNA !!!

INFO: Vedeţi TOP-ul !!! Votul tău contează !
(click pe poza de mai jos)

CEL MAI FRUMOS ORAŞ DIN ROMÂNIA !!!.



- Aflându-se în centrul ţării oraşul staţiune COVASNA oferă posibilitatea deosebită de a fi centrul balnear şi turistic principal al României şi al Europiei de Est, unde se pot face tratamente diversificate şi de unde se poate pleca în expediţii interesante în locaţii frumoase, unele din acestea fiind deja cunoscute pe plan mondial.





- Bazarul din centru staţiunii Covasna.



- Galeria de Artă.



- Baltă noroiosă postvulcanică. Monument al naturii !!!



- Mocăniţa din Covasna. Atracţia turistica nr. 1 !!!



- Hotel MONTANA !



- Mofetă la hotel.



- Hotel CLERMONT !



- Vila lui CEAUŞESCU !



- Hotel BRADUL !



- Biserica Ortodoxă "Izvorul Tămăduirii" de lângă Hotelul Montana !



- Spitlul de Cardiologie "Dr. Benedek Geza" din COVASNA - Valea Zânelor. Cel mai renumit spital - hotel din România.!



- Statuia lui Kőrösi Csoma Sándor - mare filologist şi orientalist covăsnean. !



- IZVORUL din centru ! Izvor de apă minerală. !



- Primăria COVASNA...în centru localităţii !



- PÂRTIA DE SCHI !!!



- PISCINĂ ÎN HOTEL CĂPRIOARA !!!



- HARTĂ ! Călătoriţi spre centru...!!!

INFO: Vedeţi Site-ul INFO-COVASNA.ro !!! TE INFORMEAZĂ LA FIX !
(click pe poza de mai JOS !)

CEL MAI FRUMOS ORAŞ DIN ROMÂNIA !!!.



- VIZITAŢI COVASNA !!! - Staţiunea celor 1000 de izvoare - Staţiunea inimii !!!

(click pe poza de mai SUS !)

- Foto: www.info-covasna.ro şi alte surse de pe internet.

- În curând vom afişa şi alte fotografii reprezentative din frumoasa staţiune balneoclimaterică COVASNA !!!



Această pagină sprijină clienţii ( www.icoanelacomanda.ro )şi abonaţii noştrii ( www.stiriortodoxe.ro ) publicându-le anunţurile.*

Pentru abonare ( gratuită ) la ştirile noastre trimiteţi un e-mail la adresa: matei.schinteie@gmail.com cu titlul ABONAMENT !

Pentru promovare cărţi, reviste, ziare ,firme, produse, site-uri şi blog-uri, sau schimburi de bannere, sunaţi la 0267.341.773 sau ( 0744.148197 ).



I. PICTĂM LA COMANDĂ ICOANE . Pictăm orice model de sfinţi, PRAZNICARE, DVERE, TROIŢE, ICONOSTASURI de Biserici Parohiale, Mănăstiri, Schituri, Capele ... la preţuri de atelier, fără adaus comercial, fără T.V.A. PREŢURILE sunt la fel ca în anii trecuţi.

COMENZILE se fac online la www.iconar.ro - sau telefonic - Primul venit - primul servit.

TEL:
0744.148197, tel/fax: 0267.341773

www.icoanelacomanda.ro

INTRAŢI direct de aici în site-ul iconarilor SCHINTEIE din COVASNA !!!
(click pe bannerul de mai jos)





I. VÂND APARTAMENT cu 2 camere în Staţiunea Balneoclimaterică COVASNA, dotat cu încălzire centrală proprie pe GAZ, poziţie centrală, Expunere SUD, ET. 2 din 4 , SEMIDECOMANDAT, toate utilităţile contorizate pe apartament, ECONOMIC, bine întreţinut, liber la vânzare, poate fi locuit imediat, se pretează pentru BIROU ( sediu ) de firmă, suprafaţă utilă 52 mp.

Preţ: 25.000 euro - negociabil.

TEL:
0745.045731, tel/fax: 0267.340818




*Redacţia şi Administratorul site-urilor PromoOrtodox.ro şi ŞtiriOrtodoxe.ro sprijină gratuit clienţii şi abonaţii. Acestă ofertă este un sprijin subiectiv din partea noastră, nu este o ofertă generală pentru toată lumea. Redacţia şi Administratorul site-urilor PromoOrtodox.ro şi ŞtiriOrtodoxe.ro îşi rezervă dreptul să publice numai anumite anunţuri fără să ofere explicaţii solicitantului. Refuzul unui anumit tip de anunţ, nu exclude publicarea unui alt tip de anunţ de la aceeaşi persoană sau firmă. Redacţia şi Administratorul site-urilor PromoOrtodox.ro şi ŞtiriOrtodoxe.ro nu îşi asumă raspunderea pentru nici un conflict între părţi. Întreaga responsabilitate şi consecinţe este asumată de către autorii anunţurilor ca şi condiţie de publicare pe acest site. Orice nelămurire, informaţie sau dispută se va rezolva numai între autorii anunţurilor şi eventualii nemulţumiţi.


Copyright © 2000-2014 matei schinteie.ro - PromoOrtodox.ro ! . All rights reserved . Toate drepturile rezervate .


www.schinteie.ro sprijină canonizarea Pr. ARSENIE BOCA.
- Cărţi ale Părintelui ARSENIE BOCA - Click pe poză.
CĂRŢI DEOSEBITE ale Părintelui ARSENIE BOCA


Ştiri ORTODOXE de pe tote meridianele

Ştiri Ortdoxe de pe toate meridianele
Mânăstirea CĂLUGĂRA - Caraş - Severin - are moaşte de sfânt
Mânăstirea CĂLUGĂRA - Caraş - Severin